jueves, 28 de marzo de 2013

PH dels productes de neteja



Saben que significa el PH en un producte químic de neteja i perquè serveix?


PH és el potencial d'hidrogen, i indica l'acidesa o alcalinitat d'un producte, això es tradueix en:

Normalment l'escala del pH va des de 0 a 14, de manera que podem dir que un producte és àcid si el seu pH va de 0 a 7 aproximadament, i un producte és alcalí si el seu PH va de 7 a endavant. Exemples de substàncies àcides poden ser la llimona o vinagre i de substàncies alcalines lleixiu o l'amoníac.

S'ha determinat que la pell humana ronda el pH 5.5 amb el que un producte amb menor PH podria produir irritacions. Un PH àcid podria cremar la pell i un PH alcalí podria fins i tot dissoldre.

Llavors, ¿quina influència té el pH en els químics de neteja professional?

Cada producte i cada marca tenen uns PH determinats per la composició química, però com a norma general indiquem l'habitual segons el tipus de producte o superfície a tractar:

- Productes neutres (PH de 6 a 8). Són productes que es poden utilitzar en superfícies o sòls cristal · litzats i amb brillantor, per exemple el marbre, ja que no alteren les propietats de la brillantor. Poden ser utilitzats per a ús personal ja que no afecten la pell.
Exemples de productes neutres: Fregaterres pi o llimona, Fregaterres per marbre, Sabó per a mans.
- Productes alcalins (pH 9 o major). Són productes que tenen propietats desinfectants i netejadores, especialment si la brutícia conté pigments, proteïnes o greixos. Si el pH és molt alt sol utilitzar com desembussador.
Exemples de productes alcalins: Desengreixants, Rentaplats per màquines industrials, o netejaterres amoniacal.
- Productes àcids (pH 5 o menys). Són productes amb propietats típicament desincrustants, ideals per restes calcàries, òxids, etc. Però compte: s'han d'usar en superfícies no delicades.
Exemples de productes àcids: Abrillantador rentavaixelles, Netejadors cítrics.

En Jasnet Proporcionem les fitxes tècnica de cada producot si ho sol · liciten, per poder comprovar el seu pH.

Consejo para mantener limpia la lavadora




Como limpiar la lavadora.

A diario recibo consultas por teléfono o en la tienda, sobre como limpiar la lavadora, si hay algún producto especifico, o como quitar olores…me he decido a escribir mi consejo en nuestro blog, para poder ayudar con este problema.
Si que existen productos en el mercado para la limpieza de la lavadora y funcionan bien, pero yo como siempre recomiendo una limpieza ecológica y barata. Tu lavadora se beneficiará si le dedicas de vez en cuando unos pequeños cuidados, sobre todo si la usas bastante.
1º- Aunque tengas mucha ropa que lavar, aunque todavía haya espacio para algo más…evita a sobre carga, el agua y el jabón necesitan espacio para moverse y que la ropa quede realmente limpia.
2º- Dejar siempre la puerta del tambor abierta después de cada uso, se tiene que secar bien para evitar las manchas en la goma de moho y los malos olores.
3º- Limpiar la goma de la junta con una bayeta de microfibra con detergente neutro, allí se acumulan restos de jabón que después estropean la goma y causan olores desagradables.
4º – Sacar el cajetín del detergente y limpiarlo bien con un cepillo los restos de detergente y suavizante.
5º- Limpiar el filtro de vez en cuando.
6º- Lo más importante, realiza una colada a 90º (sin ropa) con 2 vasos devinagre blanco, le va a ir genial para limpiarla y arrastrar los depósitos de cal. Este es el mejor producto que en Jasnet recomendamos.
Jasnet – Empresa de limpieza profesional y servicios a particulares.
C/Consell de Cent 218, Barcelona 08011

Com netejar la rentadora

A diari rebem consultes sobre com netejar la rentadora, si hi ha algunproducte específic, o com treure olors … m’he decidit a escriure al nostre blog, per poder ajudar amb aquest problema.

Si que hi ha productes al mercat per a la neteja de la rentadora i funcionen bé, però jo com sempre recomano una neteja ecològica i económica. La teva rentadora es beneficiarà si li dediques de tant en tant unes petits cures, sobretot si la fas servir sovint.

1 º – Encara que tinguis molta roba de rentar, tot i que encara hi hagi espai per a alguna cosa més … evita la sobrecàrrega, l’aigua i el sabó necessiten espai per moures i que la roba quedi realment neta.

2 º – Deixar sempre la porta del tambor oberta després de cada ús, s’ha de assecar bé per evitar les taques a la goma de floridura i les males olors.

3 º – Netejar la goma de la junta amb una baieta de microfibra amb detergent neutre, allà s’acumulen restes de sabó que després fan malbé la goma i causen olors desagradables.

4 º – Treure el caixetí del detergent i netejar bé amb un raspall les restes de detergent i suavitzant.

5 º – Netejar el filtre de tant en tant.

6 º – El més important, fer una bugada a 90 º (sense roba) amb 2 gots devinagre blanc, li anirà genial per netejar-la i arrossegar els dipòsits de calç. Aquest es el millor producte que a Jasnet li recomanem.
Jasnet – Empresa de neteja profesional y serveis a particulars.
C/Consell de Cent 218, Barcelona 08011