jueves, 28 de marzo de 2013

PH dels productes de netejaSaben que significa el PH en un producte químic de neteja i perquè serveix?


PH és el potencial d'hidrogen, i indica l'acidesa o alcalinitat d'un producte, això es tradueix en:

Normalment l'escala del pH va des de 0 a 14, de manera que podem dir que un producte és àcid si el seu pH va de 0 a 7 aproximadament, i un producte és alcalí si el seu PH va de 7 a endavant. Exemples de substàncies àcides poden ser la llimona o vinagre i de substàncies alcalines lleixiu o l'amoníac.

S'ha determinat que la pell humana ronda el pH 5.5 amb el que un producte amb menor PH podria produir irritacions. Un PH àcid podria cremar la pell i un PH alcalí podria fins i tot dissoldre.

Llavors, ¿quina influència té el pH en els químics de neteja professional?

Cada producte i cada marca tenen uns PH determinats per la composició química, però com a norma general indiquem l'habitual segons el tipus de producte o superfície a tractar:

- Productes neutres (PH de 6 a 8). Són productes que es poden utilitzar en superfícies o sòls cristal · litzats i amb brillantor, per exemple el marbre, ja que no alteren les propietats de la brillantor. Poden ser utilitzats per a ús personal ja que no afecten la pell.
Exemples de productes neutres: Fregaterres pi o llimona, Fregaterres per marbre, Sabó per a mans.
- Productes alcalins (pH 9 o major). Són productes que tenen propietats desinfectants i netejadores, especialment si la brutícia conté pigments, proteïnes o greixos. Si el pH és molt alt sol utilitzar com desembussador.
Exemples de productes alcalins: Desengreixants, Rentaplats per màquines industrials, o netejaterres amoniacal.
- Productes àcids (pH 5 o menys). Són productes amb propietats típicament desincrustants, ideals per restes calcàries, òxids, etc. Però compte: s'han d'usar en superfícies no delicades.
Exemples de productes àcids: Abrillantador rentavaixelles, Netejadors cítrics.

En Jasnet Proporcionem les fitxes tècnica de cada producot si ho sol · liciten, per poder comprovar el seu pH.

No hay comentarios:

Publicar un comentario