martes, 12 de marzo de 2013

Com netejar el labavo pas a pas




limpieza de baños
Comencem per la banyera, amb la dutxa retirar restes de cabells o sorres, després fregar l’esmalt de la banyera amb el netejador en crema o pols i una esponja.
El netejador líquid també és molt eficient per retirar la tosca de les rajoles i aixetes. Aclarir amb abundant aigua fins que no quedin residus. Un producte per la cals com Brillacal de Salló ens pot ajudar molt.
Si hi ha taques d’òxid o floridura provar amb desinfectants a base de clor com el lleixiu o amoníac. Deixar actuar per un moment i aclarir. 
2) Netejar el lavabo i el bidet:
El rentamans i el bidet es netegen amb el mateix procediment que la banyera. Quan tots estiguin perfectament aclarits, es pot impregnar el drap amb un producte amb olor de pi, floral o el que vostè prefereixi i repassar·los. 
3 º) Netejar les aixetes del bany:
La neteja de les aixetes es realitza amb una escombreta petita, aquesta permet arribar amb comoditat a les vores i retirar qualsevol indici de fongs. Els draps o esponges a utilitzar en les aixetes no han de ser rugosos perquè poden ratllar el material.
Depenent dels materials de les aixetes serà el mètode emprat en la seva neteja.

Els aixetes daurats o esmaltats han de netejar amb productes específics per a aquests tipus d’acabats o tenir la precaució d’assecar-los cada vegada que s’usen. Mai cal usar productes que puguin matar l’acabat.

Els aixetes cromats es freguen amb mitja llimona fins que desapareguin les taques de tosca, aclarir i assecar.

Les aixetes de fusta s’aplica una solució d’aigua i lleixiu. Per netejar la base de les aixetes utilitzar un raspall de dents vell amb netejador en crema o pols, esbandir i assecar.

Perquè les aixetes quedin impecables, s’han d’assecar i fregar amb un drap sec i retirar les empremtes d’aigua. Per evitar les taques de calç cal netejar les aixetes amb un drap quan s’acaba de dutxar. Queden molt bé si es freguen amb aigua i bicarbonat, assecar i passar un drap sec per donar brillantor.
4 º) Netejar la cisterna del vàter
A qui més dedicació cal dedicar, perquè és el més exposat a gèrmens i bacteris. Un cop al mes s’ha de netejar l’interior, amb l’escombreta de mànec llarg es retira la brutícia acumulada al fons del tanc, després s’aixeca el flotador i es desguassa la cisterna. Amb un drap mullat en algun desinfectant fregar l’interior, alguns col · loquen una pastilla clorada o gel desinfectant.
5 º) Netejar la tassa del vàter:
Utilitzar un desinfectant a base de clor com el lleixiu o l’amoníac, ruixar la tassa i deixar actuar. Després amb l’escombreta netejar les parets laterals interiors de la tassa i deixar córrer l’aigua. Buidar la cisterna per acabar d’eliminar el desinfectant i comprovar que tot aquest net, sinó procedir a netejar novament. Per la tosca utilitzar un producte com el netejador en crema o pols amb base abrasiva, fregar amb una esponja, aclarir i assecar.
6 º) Netejar exterior del vàter:
N’hi haurà prou passar un drap amb algun producte desinfectant i després aclarir, no oblidar les tapes, la cisterna i el peu de l’inodor, recordeu que si hi ha nens a la casa, generalment esquitxen tot el vàter quan van al bany.
7) Netejar l’enrajolat i la cortina:
Als que més afecta la humitat és al enrajolat ia la cortina, podent provocar l’aparició de fongs amb el típic color negre que es veu primerament en les juntes. Per evitar la condensació d’humitat pot passar un drap quan acaba de dutxar i assecar la superfície.

Utilitzar un drap humitejat amb un desinfectant amb olor agradable per l’enrajolat.

Per a les juntes enfosquides utilitzar un raspall petit per remoure el principi de fongs i després passar un drap humit aclarint i escorrent contínuament fins que la superfície quedi completament neta.

Si el revestiment del bany és de marbre, aquest requereix cures especials, quan s’usa com a revestiment en quarts de banys porta un tractament per segellar la seva superfície porosa. El marbre no es pot netejar amb cap producte abrasiu, n’hi haurà prou amb abundant aigua i un drap. La meva àvia utilitzava vinagre, suc de llimona i aigua tèbia per donar-los brillantor. Sinó hauran de recórrer als productes comercials especials per manteniments dels mateixos. Com que és una superfície molt porosa, quan es taca cal actuar ràpidament, aplicar sal sobre la taca, la sal absorbirà la taca.

8) Netejar la sabonera:
Sempre tenen trossos de sabó enganxats a l’esmalt. Netejar amb aigua calenta, fregar amb una esponja, aclarir i assecar.
Les saboneres de plàstics cal deixar-les en remull amb aigua tèbia i bicarbonat sòdic.

9) Netejar vidres, miralls i mampares:
Si només són esquitxades utilitzar els limpiavidrios comuns. Si té adherit tosca o sabó és preferible 1 fregar la superfície amb una preparació d’aigua i vinagre blanc, deixar actuar 30 minuts, aclarir amb un drap i treure brillantor amb un drap sec. Repassar les vores, els detalls ho diuen tot.
10) Netejar terres:
Netejar el terra amb aigua i el producte escollit. Hi ha una gran varietat de productes per als diferents acabats, esculli el que més li agradi. En els llocs on el motxo no arribi, passi un drap humitejat amb el producte. Després assecar amb un drap que no deixi marques.
Sempre poden fer servir els serveis que oferim a la nostra empresa de neteja i servei doméstic, els hi farem un cop de mà a la seva llar.

Abonaments de servei de neteja